maafkan sy

Today, i got a new experience since been here in UiTM for almost 3 yrs.
Da 2nd class..wow.. every single words i said they laughed. good interaction btween us. till then a stdnt asked me with a few questions. satu2 dia tnya.. dia tnya soaln yg x berkaitan. tiap kali dia tnya my response was.. "ha?".. smpai ke soaln yg keberapa mmg aku akn jawab .."ha?" bila aku jwb "ha"? stdnts sure ktw.. bcoze they know soalan tu mmg x logik. entah knp dia asyik pk sesuatu yg lain dr yg lain. tp aku x kisah.. sbb dia perlukn ilmu. cuma kwn2 dia suka ktw kat dia. (sbnrnya aku pun rs nk ktw besar gak bl derang ktw).
It didnt stop thre. While i was explaining example 1.. u know what happend? she asked me a question on example 4. oh my2... she outed the topic.. then i tersnyum. so stdnts lain pun ktw lg. sbb derang prasan aku cuba mengetap gigi dr menahn ktw. ciss..
Suddenly.. dia kata.. sir.. sy nk p toilet. i nmpk airmata dia keluar. dia menangis. Kwn sblh dia berlari kuar sama sbb nk tlg redakn keadaan dia. Allah.. wht i've done. i made she cries. but i wasnt sure..either it was my fault or not. very deep in my heart..i felt guilty..guilty.. sorry.

ME:Klu dia msk blk jap lg sy nk mnta maaf kt dia.
STDNT: Sir dh buat apa kat dia?
ME: Sy xbeniat apa. Cuma bl dia tnya soaln, mmg sy akn berfikir dn terespon "ha?". sbb soaln dia tu... emm awk pn fhmkn?
STDNT: Maksud sy.. sir xbuat apa2 pn kan. dia mmg mcm tu. snsitif
ME: Kita communicate sama2kn. so awk pun tau apa yg sy buat dan ckp. Xde pun kata2 yg hina dia ke.. rndah kn dia ke.. cuma mgkin sy ada tersound dia skit.. time sy tnjuk ex 1 tp dia tnya tntg ex 4. tak pelik ke?
STDNT: Tu la.. btul gak. Sir jgn risau.. nnti dia ok. ini bkn 1st time dia mcm tu.

When she entered the class, i couldnt c her face. so kesian kat dia. Dlm hati aku berdetik
"sy minta maaf.."

************

SHE: Hi sir..
ME: Eh.. sorry td. sy gurau je. X smpt nk mnta maaf kt class td.
SHE: Ala sir.. sir jgn ckp sorry. Sy yg nk mnta maaf ni.
KWN SHE: Dulu pn dia mmg mcm ni sir.
SHE: Next class.. sir buat mcm biasa tau. jgn la sir tkr jd serius2 plak sbb sy. sir buat hepi2 mcm biasa tau sir. Sbnarnya bdk laki suka ktwkan saya.. bkn slh sir.
(lega aku dgrnya)
ME: Ok2.. Tp awk sgt bgus. Td awk nangis, skrg awk recover. Awk takde nk marah kt sapa2 pun..
SHE: ntah la sir..sy mmg mcm ni..

apa2 pun i still feel uncomfortable krn she cried while i was in da states. sungguh, it suffers whe c women's cry..










0 ideas:

Post a Comment

About this blog

About Me

My photo
Surrounded with nice frens, joyful studnts and lovely famly. My knowledge grabbed from USM and UiTM dihatiku. My field is teaching (STATISTICS). I love Indonesian's music very much. Also a movie goer. I'm a socialable person. Try to make my life to da fullest. But limitations as a muslim is still important.

THEY SAY..

Amazon MP3 Clips